Over Nick

Mijn verhaal voor de geschiedenisboeken

Nick
LAAT ME EERST EVEN VOORSTELLEN...
Ik ben Nick, een 35-jarige Belgische creatieve hobbyfotograaf en autodidactisch grafisch ontwerper, woonachtig in Sint-Kruis, vlakbij de middeleeuwse stad Brugge, met mijn liefste vrouw, Tara. Mijn steun en toeverlaat, mijn extra duwtje in de rug.

We gaan al méér dan 10 jaar samen op avontuur en hebben onze liefde bekroond met een prachtig huwelijk in 2019, op de dag van ons 10-jarig samenzijn. Daarnaast zijn we ook de gelukkige ouders van twee prachtige geadopteerde Galgo's, Penny en Cayenne; een dagelijkse inspiratiebron voor een van mijn grootste passies: fotografie.

Mijn fotografische reis begon in mijn puberjaren toen ik mijn eerste camera kocht, een Sony Cybershot met een Carl Zeiss-lens, een ultracompacte camera van 7,1 megapixel. Ik wist niet veel over de technische aspecten van de fotografie, maar één ding wist ik wel - ik hield ervan om momenten te vereeuwigen als een mooie herinnering. De camera, uitgeleend door mijn vader, werd al snel gestolen op een feestje, dus - met de hulp van mijn ouders - kocht ik mijn eerste DSLR-camera in hetzelfde jaar: Canon's EOS 400D, een instapmodel digitale single-lens reflex van 10,1 megapixels. 

Tegenwoordig trek ik er op uit met een Canon van een hoger segment, zodat ik deze momenten nog mooier kan vastleggen.

"Taking an image, freezing a moment, reveals how rich reality truly is." ~ Onbekend

WAAR HOU IK VAN? FOTOGRAFIE, MAAR OOK VAN DESIGN
Ik hou ervan om unieke subtiele momenten in het dagelijks leven vast te leggen die blijvende herinneringen oproepen, op verschillende tijdstippen en locaties. Als ik door mijn lens kijk, probeer ik de mensheid van het moment te fotograferen in deze magische doos, op zoek naar details, sentiment, lach en natuurlijk, goed licht, om een fotografische reis te maken van dat speciale moment, die speciale dag.

“Het beste aan een foto is dat deze nooit verandert, zelfs niet als de mensen erop dat wel doen.” ~ Andy Warhol 
Mijn passie voor de grafische wereld ontwikkelt zich vooral de laatste jaren, en vooral in kleine projecten. In mijn vrije tijd, ontwierp ik een aantal logo's on voor verschillende non-profit organisaties, en later ook enkele flyers en posters. Elke dag probeer ik nieuwe dingen te leren en uit te proberen... 
Ik houd daarnaast ook van schrijven, maar helaas... een dag bestaat maar uit 24 uur. Al sinds mijn puberjaren schrijf ik over diverse zaken. 

Als je iemand mijn belangrijkste karaktereigenschap vraagt, is dat waarschijnlijk doorzettingsvermogen. Voeg daar wat perfectionisme aan toe en je hebt iemand die dag in dag uit op zoek is naar een betere versie van zichzelf. Niet per se in uiterlijk of levenswijze, maar vooral in kennis. Ik leer graag, en ga daar bij op zoek naar het "waarom"-verhaal.

Our Day (c) David Van Hecke

© David Van Hecke

SOMS LIEP HET EEN BEETJE UIT DE HAND...
Ik zie de wereld vaak door mijn lens. Daarom reis ik graag, tijdens mijn reizen in België en over de hele wereld, om onze wereld te verkennen en portretten te maken van lokale mensen en landschappen om deze momenten een leven lang te documenteren, met mensen, dingen en omgeving die meteen een glimlach op je gezicht toveren bij de herbeleving van dat moment; een ondoordringbare herinnering. Want als we onderweg zijn, gaat mijn camera altijd met ons mee, soms tot begrijpelijke ergernis...
Het is wel altijd een hobby voor mij geweest, maar soms liep het een beetje uit de hand, 
maar ik hou van het lachen in foto's, de verbondenheid en de emotie waar een kind een kind moet kunnen zijn, waar de mensen in elkaar opgaan zonder het gevoel te hebben dat er een fotograaf met hen rondloopt. Een spontane aanpak, losjes en nonchalant die resulteert in foto's met een ziel die je nog jaren zal blijven genieten.

Ik creëer en speel met het vastgelegde licht, en hou van het proces vanaf het moment dat ik begin tot het moment dat ik klaar ben met het bewerken van de foto's. Dit levert waardevolle, vastgelegde herinneringen op die een leven lang zullen meegaan. 

Met liefde,
Nick​​​​​​​
de omgeving waar ik WOON...
mijn wereld in BEELD...
Our Day © David Van Hecke
Our Day © David Van Hecke
Our Day © David Van Hecke
Our Day © David Van Hecke
Our Day © David Van Hecke
Our Day © David Van Hecke
Our Day © David Van Hecke
Our Day © David Van Hecke
Cayenne © Nick Reys
Cayenne © Nick Reys
Penny © Nick Reys
Penny © Nick Reys
enkele REFERENTIES...
mijn speelgoed...
— 📸 Canon 5D Mark II
Bedankt voor je bezoekje. Tot snel?
Back to Top